NIEUWS

700 sporters met een verstandelijke beperking in actie tijdens de Special Olympics Regionale Spelen Groningen 2017

In Groningen vonden zaterdag 17 juni de Special Olympics Regionale Spelen Groningen plaats. Het was alweer de 5e editie die De Brug provincie Groningen organiseerde. Met 200 sporters meer dan de vorige editie was het tegelijk ook de grootste Regionale Spelen van dit jaar!

Na een spetterende openingsceremonie in het Willem Alexander Sportcentrum met o.a. een defilé van alle sporters en optredens van diverse artiesten, was het tijd voor de sporters om in actie te komen! Voetbal, atletiek, zwemmen, tafeltennis, tennis, basketbal, korfbal en judo stonden op het programma. Daarnaast stonden er drie nieuwe takken van sport op het programma: bocce, bowlen en paardrijden. Tot slot stonden ook de programma’s SportFun! en MATP (Motorisch Activiteiten Trainingsprogramma) op het programma voor de sporters die (vanwege hun beperking) niet in staat zijn om mee te doen aan wedstrijdsporten.

Voor en door de doelgroep

Een bijzonder aandachtspunt dit jaar was het vergroten van de betrokkenheid van sporters met een verstandelijke beperking. Zo is er een Spelersraad opgericht die mee heeft gedacht over het evenement, hebben cliënten van De Zijlen meegeholpen met allerlei voorbereidende werkzaamheden en was Roald van Niejenhuis, bewoner van het wooninitiatief Fundament in Haren voor mensen met een verstandelijke beperking, co-presentator tijdens de openingsceremonie samen met Atze Lubach.

Side-events op vrijdag

Nieuw dit jaar was de Special Heroes Olympic Challenge die op vrijdag plaatsvond. Een sportdag waar 430 leerlingen van het speciaal onderwijs aan meededen. De dag werd georganiseerd door Special Heroes, De Brug provincie Groningen en de Hanzehogeschool Groningen, Instituut voor Sportstudies. Tegelijkertijd vond er ook het minisymposium van de innovatiewerkplaats Active Ageing voor mensen met een verstandelijke beperking plaats.

Klik hieronder voor diverse nieuws items online:

• Een artikel op Dagblad van het Noorden

• Een fotoserie van RTV Noord over de deelnemers van de Regionale Spelen