COMITÉ VAN AANBEVELING 2019

Comité van aanbeveling 2019

Zes bekenden uit de provincie Groningen en gehandicaptensport zijn lid van het comité van aanbeveling dat de Special Olympics Regionale Spelen Groningen een warm hart toedraagt. De Brug provincie Groningen is bijzonder trots op de samenstelling van het comité van aanbeveling.

 

We stellen ze graag aan jullie voor:

Henny Jacobse (ere voorzitter Special Olympics Nederland)

 

"Sporters van de Brug en Special Olympics hebben mijn leven verrijkt".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rob de Waard (directeur/bestuurder van Huis voor de Sport Groningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting De Brug organiseert activiteiten voor sport en bewegen voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de provincie Groningen.

Stichting Huis voor de Sport Groningen wil zoveel mogelijk inwoners van de provincie Groningen in beweging krijgen en houden voor een gezonde en leefbare provincie Groningen. Dat doen wij o.a. door het organiseren van sport en beweegactiviteiten voor diverse doelgroepen.

Beide organisaties willen dus dat iedereen moet kunnen sporten en bewegen en dat geldt zeker ook voor mensen met een beperking; van jong tot oud. Dat laatste is immers nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Sporten en bewegen is leuk, gezellig, goed voor je gezondheid en levert ook veel sociale contacten op. Dat gun je iedereen!

Daarom ben ik vereerd om toe te mogen treden tot het Comité van Aanbeveling van De Brug. Het mooie en goede werk dat zij verrichten kan niet genoeg onderstreept worden. Daar lever ik dan ook graag een bijdrage aan.

 

 

 

 

 

 

Ook lid van het comité van aanbeveling:

Arjen Robben (oud speler FC Groningen en tegenwoordig bij Bayern München).

Karin Kienhuis (oud topsporter en regiodirecteur bij het Alfa-college)

 

"Sporten geeft energie, verbinding en zelfvertrouwen, dat gun je iedereen!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als judoka leer je al snel, vallen en opstaan, een sport waar ik bewust voor heb gekozen. Maar wanneer je niet alle keuze hebt, maar wel wilt sporten, dan is daar “De Brug”! Een organisatie die ik meer dan een warm hart toedraag. Zij bieden sporten aan en stimuleren sporten  voor verstandelijk gehandicapten. Neem maar eens een kijkje, het plezier straalt er vanaf!

 

Doe dat dan op zaterdag 15 juni, want dan vindt de 6e editie van de Special Olympics Regionale Spelen Groningen plaats! Een evenement dat ik als Oud-Olympiër niet mag missen! Ruim 750 sporters gaan de olympische droom beleven en publiek is natuurlijk meer dan nodig.

 

Een evenement kan niet plaatvinden zonder de hulp van vrijwilligers.

Een speciaal woord van dank aan hen die dit mogelijk maken.

 

René Paas (Commissaris van de Koning In de provincie Groningen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Brug zet zich al jaren in om van elke sporter een winnaar te maken. Want winnen doe je niet alleen bij de Special Olympics maar ook tijdens de trainingen. Elke week weer net een stapje harder, je persoonlijke record verbeteren, een goede conditie en  zelfvertrouwen krijgen. Het is zoveel meer dan alleen sporten. Maar waar het natuurlijk vooral om gaat is plezier! En dat zie je bij de deelnemers, de vrijwilligers en de medewerkers van De Brug!

Ik wens iedereen een mooie en sportieve Special Olympics waarbij iedereen uiteindelijk winnaar is.

Thomas Koenis, speler Donar:

 

"Sport is voor iedereen, met of zonder handicap!"

 

De Brug Provincie Groningen is een organisatie dat sport en bewegen voor mensen met een (verstandelijke) beperking stimuleert.

Ik heb een zus met het Syndroom van Down. Zij heeft verschillende sporten beoefend en doet nu aan badminton en zwemmen. Het is geweldig om te zien hoeveel plezier zij daarin heeft en voldoening uithaalt.

Sport is voor iedereen, daarom draag ik een organisatie als De Brug een warm hart toe.

 

Laten we met elkaar van de Special Olympics een sportief feest maken!!

 

Kim van Dijk, Olympisch kampioene tandem pilote)

 

Daar waar iedereen elkaar begrijpt, zichzelf mag én kan zijn en het gaat om ‘het spel’...Sport oordeelt nooit! brengt samenhorigheid en plezier! Voor IEDEREEN!

 

© De Brug Provincie Groningen 2019

Inti Vormgeving - Roden